Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Trabzonspor 1 - 0 Galatasaray || Neredesin Ey Ortasaha ?

| 21.3.10

Bugün büyük avantaj kaybettik Trabzon'da, hele bir de yarın Bursaspor yenerse Denizli'yi iyice girecekler şampiyonluk havasına. Ama yine de Galatasaray Galatasaray'dır ve hala şampiyonluğun en büyük adayıdır, pollayannacılık değil benimkisi, bugün sahada uyuyan 2-3 kişiye inat aslan gibi savaşan oyuncular da vardı ve bu umudun dayanağı onlar...

Maç harika bir tempoyla başladı. Özellikle Galatasaray ilk 15 dk'da çok net üç fırsattan yararlanamayınca güvenini tazeleyen Trabzon topa daha çok hakim olmaya başladı. Nitekim artık oyunu kendi yarı sahasının önünde kabul eden bir Galatasaray'ı gören en sahibi takım prese başladı ki belki de bu işi en iyi bilen yerli forvet olan Bulut ve diğer hücum elemanları meyvelerini de aldı. Bugün en çok beğendiğim isimlerden biri olan Emre Güngör öyle bir hata yaptı ki, maçın adamı olacakken yedirdiği gol yüzünden yarınki gazetelerde tvlerde 10 üzerinden 4 alacak belki de. Golü yedikten sonra daha çok gol için bastıran Galatasaray ikinci yarıya 1-1 başlamak için ataklarını sıklaştırsa da gol gelmedi ve ilk yarı 1-0 yenik kapandı. Hoş gol ararken Trabzon ani bir gol daha bulabilirdi ama Emre Güngör'ün yerinde kademeleri bunu engelledi belki de.. İroni..



İkinci yarı ise beklenen tempoda geçti. Gol için bastıran ya da bastırmaya çalışan bir Galatasaray ve yanında ani bir kontratakla gol bulmayı arzlayan bir Trabzonspor takımı vardı. Keza bol pozisyonlu bir devre oldu. Son vuruşu bir türlü yapamadı takım, o top kaleye bir türlü giremedi. Hal böyle olunca maç da mağlubiyetle bitti. Bu sonuçla son dört deplasman maçında 10 puan kaybetmiş olduk. Keza bu puanları sonra çokca ararız gibime geliyor. Belki bugün alınacak bir puanın bile şampiyonluk yolunda, onu geçtim şampiyonlar ligi yolunda çok çok büyük bir avantajı olabilirdi.

Bugün Arda'nın yokluğunu hissetti takım. Topu alacak, takımı yönlendirecek, arkadaşlarını oynatacak hareketler yapacak ve belki de yine Trabzona golünü atacak bir Arda'nın yokluğunu çok hissettik. Bugün aslen sahada olmayanlar dışında ruhu da sahada olmayan birkaç oyuncu vardı. Bunların başında Elano var. Bugüne kadar Elano'yu eleştirdiğimi pek hatırlamıyorum ama daha 1 ay önce takıma katılan Jo ve Dos Santos bu denli performans gösterirken onun birşey yapamaması fazlasıyla rahatsız etti beni. En kısa zamanda hatta bir hafta içinde kendine gelmesi lazım. Ayrıca çok koşması ve çalışkanlığı bir yana dursun pek bir katkısı olmayan bir oyuncu olan Barış'ın bugün bu özelliklerini de yansıtamaması ortasahamızı iyice işlevsiz hale getirdi Mustafa Sarp ile birlikte..

Bugün en çok sıkıntı çektiğimiz yer olan ortasahamız, sene başından beri böyle belki de... Bu takımın başlıca sorunu, ne savunma hataları ne formsuz kalecisi ne de sakatlıklar... Sorun; hem ileri - geri dirençli ve yaratıcı bir ortasaha... Belki çok iyi bir Mehmet Topal ve iyi bir Elano'yla bu durum kısmen çözülebilir ama oynayacak diğer 3. kişi bu takımda yok kesinlikle. Sene başında ve devre arasında buraya transfer yapılmaması şampiyonlar ligine bile mal olabilir ve Adnan Polat yönetiminin yaptığı transfer harcamalarının boşa gitmesi demek...

Bugün herşeyin dışında sahada harika işler yapan biri vardı ve hakkını vermezsek ayıp olur; Geovanni Dos Santos... Driplingleri, çalımları, pasları ve harika şutu kötü giden maçta bir ayrı keyiflendirdi. Bu adam kalmalı.. Ne olursa olsun..

Maça dair söylenecek pek birşey yok gibi artık. Hücumcu bekler Caner ve Sabri ile kanatlardaki Keita-Santos ikilisi bir derece olsun iyi işler yaptılar. Jo ve sonradan oyuna giren Baros da top saklama, top indirme ve pozisyona girme gibi işlerde bulundular. Keza Jo maçın sonlarına doğru yorulsa da maç içinde faydalı olduğunu söyleyebilirim... Defans göbeğini başta dediğim gibi beğendim yine.. Bir anlık hatayı ve bize malolan koskoca 3 puanın sorumluluğunu da basit oynamayan Emre'ye değil ortasahaya yüklüyorum. Biraz iyi oynasalar Galatasaray bu maçı rahatlıkla alırdı, bundan eminim...Şimdi tek tesellimiz hala 2. sırada olmamız ve yarınki maçta Bursa'nın puan kaybetmesi olur..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion