Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


KasımPaşa Beyi || Yekta Kutuluş

| 19.3.10


Sezon başında sorsalar çoğumuz bilmezdik bu ismi. Şimdi ise epey revaçta bir isim Yekta Kurtuluş. Futbolu güzel oynamasıyla herkesin beğenisini kazanan Kasımpaşa'nın en çok konuşulan birkaç isminden biri... 10. haftada Denizlispor'u 3-1 yendikleri maçın 32. dk'sında oyuna girdi ve o dakikada aldığı formayı bir daha hiç kaptırmadı, ligin en renkli hocasının yeni prensi oldu belki de...

İzmirli olan Yekta 7 yaşında kapısından girdiği İzmirspor'dan(nam-ı değer Şimşek) 2007 yılında 21 yaşındayken Kasımpaşa'ya gelmiş... 2.Lig B kategorisinden Süperlig'e sıçrama yapıp orada tutunmak kolay olmasa gerek ama adını böyle ezbertletmeye başlamak hiç kolay değildir herhalde. Ama kaliteli oyuncu nerede olursa olsun biraz akıllı oldu mu gösterebiliyor kendini işte...Özellikle bu sezon ligin 2. yarısıyla birlikte gol ve asistleriyle de ön plana çıkmaya başlayınca herkeste 'kim bu Yekta neyin nesidir' merakı uyanmıştır hiç kuşku yok ki...

Önceden bahsettiğimiz gibi İzmirspor temelli Yekta 2007 yılında Kasımpaşa'ya transfer olur fakat takımının o sezon küme düşmesiyle Bank Asya'da bulur kendini. Keza ilk yarıyı 9 puanla tamamlayan takımın başına Uğur Tütüneker geldikten sonra 21 puan toplasa da kümede kalmayı başaramayan takımında sık sık forma giymeye başlar. Ertesi sezon ise takımıyla Play-Off'lara kalıp Süper Lig'e çıkarlar ve bu başarıya 26 maçta forma giyip 2 gol ağlara bırakarak katkı yapar. Bu sezona ise yine Besim Durmuş yönetimindeki Kasımpaşa'da yedek başlasa da Yılmaz Vural'ın gelmesiyle 32.dk'da oyuna girdiği bir Denizlispor maçından sonra ilk 11'in vazgeçilmez ismi oldu ve çıktığı 20 maçta 4 gol atıp bir çok önemli asist yaptı. Başarılı oyununu da her geçen gün sürdürmekte...

Yekta Kurtuluş kariyeri boyunca sağbek, defansif ortasaha, sağ açık, forvet arkası gibi pozisyonlar oynamış. Bu sezon ise kendisini daha çok sağ açıkta, orta sahanın ortasında veya sağ içte iki yönlü oynarken görüyoruz. Sağ ayaklı olsa da sol ayağını da iyi kullanabilen Yekta; çabuk, hızlı ve zeki bir futbolcu olarak dikkatleri çekiyor. Oyun zekası dediğimiz kavrama kesinlikle sahip bir futbolcu olduğu izlediğim her maçında ortadaydı. Asla gereksiz işlere girmez, pası atılması en uygun kişiye en güzel şekilde atar, takımın defansif yükünü azalttığı gibi ilerde de arkadaşlarını pozisyona sokar ve takımına gerçekten inanılmaz katkı sağlayan bir futbolcu.. Sezon sonu Kasımpaşa'nın bırakması halinde üç büyükler olmasa bile Trabzon, Bursa gibi takımların transfer gündeminde olabilir. Hoş Galatasaray'a kazandırsalar hiç de fena olmaz bence ama... Bakalım izlemeye devam, bu performansı devam edecek mi bekleyip göreceğiz...

**Fotoğraflar Tam Saha dergisinin sezon ortasında yaptığı röportajdan alınmıştır. Röportaj burada.

11 yorum:

Adsız at: 30 Mart 2010 18:06 dedi ki...

anca bu kadar güzel anlatılabilirdi.her cümlenize katılıyorum.sarı-kırmızı formanın altında görmek istediğimiz bir futbolcu kendisi,camiamızın onun gibi istekli ve hırslı futbolculara ihtiyacı var.Galatasaraylı olması da ayrı bir hoşluk tabi ki :)

Adsız at: 30 Mart 2010 19:04 dedi ki...

Yaptıkları,yapacaklarının teminatıdır Yekta'nın. Özellikle onu yakından tanıyan birisi olarak Galatasaray'a da gitse Bursa'ya da başarılı olacağından hiç kuşkum yoktur ki onun için hayırlısı olan neyse onun olmasını dilerim.. Koyu fenerbahçeli biri olmama rağmen fenerbahçe'ye gelmesini malesef tavsiye edemem,çünkü eğri oturup doğru konuşmak gerekirse başımızda yetenekleri öldürmek anlamında avcı olan bir teknik adam varken kardeşimin de istikbalinin kapanmasını istemem. Gerçek profesyonelin nasıl olduğunu ve de her başarılı erkeğin arkasında olduğu gibi onun arkasında da çok şirin,çok düzgün bir hanım olduğunu bildiğimden yazıma onu Emre Belözoğlu'nun yaşlarına geldiği zaman Fenerbahçe'de görmek istediğimi belirterek son vermek isterim.. Yürü Yekta her zaman arkandayız kardeşim..

{ Jesus } at: 30 Mart 2010 19:54 dedi ki...

Evet araştırırken; röportajlarında veya tanıyanların görüşlerinde ortak noktaydı zaten kişiliği. Özellikle evlilik bir hayli yaramış bunu kendisi de söylüyor zaten. Umarım Galatasaray yeni bir mustafa sarp operasyonuyla katar kadrosuna Yekta'yı...En az Mustafa Sarp kadar katkı yapar bu takıma!

Adsız at: 30 Mart 2010 21:58 dedi ki...

Galatasaray'a gitmesini elbette ki isterim ama fb'ye gol atmaması karşılığında :) ya da şöyle demem gerekirse yekta'nın gs formasıyla bize atacağı gol,heralde gs'den yiyip te üzülmeyeceğim tek gol olurdu..

{ Jesus } at: 30 Mart 2010 22:07 dedi ki...

Gelip şu bizim dökülen ortasahaya bir katkı yapabilirse eğer, kendi kalemize atmasını bile mazur görebilirim inan ki:)

Adsız at: 30 Mart 2010 23:42 dedi ki...

o da iyiymiş :)

Adsız at: 1 Nisan 2010 15:32 dedi ki...

Artık Galatasaray forması altında görmek istiyoruz kendisini,umarım Adnan Sezgin bu işi kazasız belasız bitirir ve Galatasaray değerli bir oyuncu kazanır.

CEMGÜL at: 1 Nisan 2010 16:58 dedi ki...

Bizim orta sahamızda çok iş yapar diye düşünüyorum,milyon dolarlara aldığımız adamları görduk,ne varsa bu ulkenin hırslı futbolcularında var.
Sen bu ülkenin yeteneklerini hep kaptın deha yaptın cimbomum: BU YETENEĞİ KAÇIRMAAAA...

{ Jesus } at: 2 Nisan 2010 22:19 dedi ki...

Galatasaray Yekta'yla sezon sonu için anlaşmış:)

Adsız at: 3 Nisan 2010 00:38 dedi ki...

internette falan haber var mı okuyabileceğimiz bir yer?inşallah doğru haberdir :)

{ Jesus } at: 3 Nisan 2010 12:39 dedi ki...

http://www.sporx.com/futbol/superlig/189229/?ref=ECYHD

Tabi ki, işte burada...

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion