Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Eskişehirspor 2-1 Galatasaray || Herşey Tamam da Koray'ın Eli?

| 8.3.10

Eskişehirspor canımızı yakmaya bu sezon da devam etti.. Keza bu sezon da şampiyon olamazsa bu takım, seneye şampiyonluğun formülü Eskişehir'i yenmek olacak muhtemelen. (: Neyse maça geçelim...


Öncelikle yenilgiyi üç sebebe bağlayabiliriz:

1)Büyük takımlara harika konsantre olan bir takım ve tutkulu taraftarı. 2)Son yıllarda görmediğim kadar berbat maç yöneten bir hakem.. 3)Milli takıma giden oyuncuların ve gitmeyen(!) Mehmet Topal'ın etkisiz ve organize olamayan oyunu...



Maç öncesi sahada gördüğüm kadro ideale en yakın kadroydu. Son haftaların etkisiz ismi Mustafa Sarp'ın ve milli takımda 90 dk oynayıp geç dönen DosSantos'un yedek başlaması normaldi. Maç başladığında ilk golü atan takımın maçı kazanacağını düşünürken koskoca heyecansız bir 40 dk izledik. Organize olamayan iki takımın maçı sıkıcı oldu haliyle. Ardından Mehmet Topal'ın inanılmaz kötü bir geri pası ve Koray Arslan'ın bariz elle oynamasıyla bulduğu gol soyunma odasına moralleri bozuk gönderdi Galatasaray'ı. Aslında takımın devre arasında Ayhan veya Mehmet Topal değişikliğiyle ikinci yarıya başlayıp maçı çevireceğine inanıyordum fakat Rijkaard değişiklikleri yine 60. dk'ya sakladı sanırım ve aynı kadro sahadaydı ikinci yarıda.

Nitekim ikinci yarı başlayabilecek en kötü şekilde başladı bizim için... Koskoca Ayıboğan dediğimiz Servet ( ve en kötü sezonunu yaşayan Servet) ve diğer takım arkadaşları Koray'ı tutamayınca ayakta kalmayı başaran Koray sağ ayağıyla LeoFranco'yu avlamayı başardı. Böylece Leo'nun iki üç maçlık skora tesir eden kurtarışlarının beklentisi de kayboldu zihnimde. Golü yedikten sonra ise etkili olmaya çalışıp olamayan bir Galatasaray vardı sahada. Keita-Arda-Elano üçlüsü oyuna ağırlığını koyamayınca Rijkaard tüm riskleri alıp Geovani ve Emre Çolak'ı aldı oyuna. Bilirsiniz Rijkaard'ı severim bu sene şampiyon yapmasa da gıkım çıkmaz lakin Keita kötü oynasa bile tıpkı deplasmandaki Atletico maçı gibi oyunda tutmalıydı. Çünkü Keita oynamasa bile Eskişehir sol kanadının çalışmasını engelliyordu. Nitekim tüm yediğimiz pozisyonların Sezgin ve Koray'dan oluşan sağ taraftan gelmesi de tesadüf değil. Ayrıca her an bir abes bir gol atabilir veya pozisyon yaratabilirdi. Ligin boy ortalaması en yüksek savunmalarından birine karşı tecrübesiz Emre Çolak tercihi pek yerinde olmadı sanırım.

Onun dışında maç boyunca takım adına en çok etkili gözüken oyuncu ise Jo Alves oldu. Maç boyunca hücumun yer bölgesine koştu ve mücadeleyi hiç bırakmadı. İlk yarıdaki net pozisyonu değerlendirse belki şuan galibiyetin mimarı olan Jo'dan bahsediyor olurduk..

Geovani'nin oyuna girmesi takıma özellikle de sağ kanada hareketlilik getirince gol de geldi. Her ne kadar pozisyonun çizginin dışında olduğuna inansam da maçın kaderini görmediği Koray'ın elleriyle değiştiren Bülent Yıldırım'ın kıyağı diye düşünüyorum. Bir nevi kendini kurtarma çabası. Ama maçı çoktan Eskişehir'e vermişti bile. Burada art niyet aramıyorum. Kasıtlıdır ya da değildir sonuçta ortada olan hatta bir gol gelecekse Galatasaray'dan gelecek diye düşünülen bir maçta ipi alıp Eskişehir'in eline verdi Yıldırım. Ya da pardon Koray'ın eline! Tam hatırlayamamakla birlikte maçın başlarında Eskişehir ceza sahasında yine Koray'ın bir elle müdahelesi vardı onu da es geçti hakem.



Sonuç olarak son 15 dk kurulan ya da kurulamayan baskı meyve vermedi ve puan alınamadı yine Eskişehir deplasmanından. Yorgun olan takım şansız goller yiyince ve gereken reaksiyonu gösteremeyince böyle oldu haliyle. Ama bundan sonra puan kaybetmeye tahammülü yok takımın. Nitekim Bursaspor, Beşiktaş, Trabzon hatta Kayserispor bile dahil oldu yarışa. Özellikle eksik olan iki maçından gelecek 6 puanla -ki 3'ü garanti- liderliğe oturabilir Bursa. Anlaşılan son yıllarda yaşanmayan bir lig olacak bu son 10 haftada. Evimizdeki Bursaspor ve Fenerbahçe maçlarıyla deplasmandaki Trabzonspor maçından hasarsız ayrılırsak herşey mükemmel olacak da bekleyip göreceğiz Rijkaard'ın takımı neler yapacak?

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion