Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Diyarbakır'da Bir Lig Maçı || Futbol Bu Mu?

| 6.3.10

Diyarbakır bu topraların en eski şehirlerinden biridir. Farklı mozaiklerin harika uyumu dediğimiz ülkemizde bu mozaiğin en önemli parçalarından biridir belki de. Ama ne yazık ki çıkar sahibi insanların da elinde maşa etmeye çalıştığı, öne atıp geriye çekildiği şehir olmuştur son zamanlarda. Öyle ki siyasetin karışmadığı tek bir şey kalmadı Diyarbakır'da, futbol nasıl sıyrılsın ki bundan?
Ligin ilk devresinde Bursaspor taraftarları anlamsızca ülkede ve güneydoğu bölgesinde yaşanan sorunları Diyarbakırspor'a mal etmiş, bir futbol maçında gereksiz tezahuratlar ve hareketler göstermişlerdi. Bugünse onu içine sindiremeyen tahrik olmuş Diyarbakır seyircisinin dışında birilerine maşa olmuş seyirciler de o statta olunca ortaya insanlık dışı şeyler çıktı. İnanın bu oyunu sevdiğimden utandım. Yukardaki resim neyin nesidir yahu? Bir futbol maçında bu görüntü nasıl çıkar, nasıl şeytan taşlanır gibi sahada insanlar taşlanır, nasıl insanların canına bu kadar kolay kestedilir?

Neyseki çok ciddi bir sağlık sorunu yaşanmadan, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu maçı iptal etti ve Diyarbakır çok büyük bir cezanın eşiğinde. Peki bunun hesabını kim verecek onca imkansızlıkla Süperlig'e çıkaran futbolculara yöneticilere. Kim hesap verecek kendi cebinden oyuncu transfer eden bu yönetime, kim hesap verecek her hafta kısıtlı imkanlarına rağmen takımlara kök söktüren Diyarbakırspor oyuncularına. Yazık değil mi bu kadar emeğe? Diyarbakır'a değil o taş eten ellere soruyorum bu mu yakışan size?

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion