Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Cm Efsaneleri #4 Riccardo Montolivo

| 13.3.10

Bu defa bir çoğumuzun tanıdığı bir Cm yıldızından bahsedeceğiz. Ricardo Montolivo. Adamın ismi güzel bi kere (:

Cm'de Atalanta'dan 2-3 milyon dolara alıp world-class midfielder statüsüne gelebilen bir yıldızdı oyunda Montolivo. Göztepe'den ManUtd'a her takımda oynayabilecek yetenekte bir AMC ( attacking midfielder/Centre) oyuncusuydu. Penaltı gibi frikik kullanan maç başına gol veya asist yaratan '' yuh, insan değil'' kapasitesinde top oynayan, vay be ne oyuncu keşfetmişim dedirten biriydi. Şimdi ise bilmeyenler için oyundan sonraki zamanlarını irdeleyelim.


Futbola Atalanta altyapısında başlayan İtalyan bir baba Alman anne çocuğu Riccardo profesyonelliğe de bu kulüpte adım attı. 2005 yılında İtalya'nın köklü kulübü Fiorentina'ya transfer oldu. Transfer ücretini tam öğerenemesem de yüklü bir miktar olduğu aşikar. Keza sadece oyunda değil gerçekte de yıldız adayıydı. Mor menekşelere transfer olduğu ilk yılda ilk 11'deki yerini kapan Montolivo şu zamana kadar 180'den fazla maç yapıp 10'dan fazla da gol attı. Şuan takımında kaptanlığa kadar yükseldi ve büyük takımların takibinde...Milli takım kariyerine bakacak olursak 9 kez forma giydi ve henüz golle tanışamadı.

Fiorentina'daki en büyük başarısını 2008 yılında Rangers'la Uefa'da yarı final oynayıp Finalin kapısından dönerek kaçıran Montolivo, 2008 Pekin Olimpiyatların'da da ülkesinin Villarealli Rossi'yle en çok dikkat çeken ismi oldu.

İtalyan futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden olan Montolivo; duran toplardaki ustalığı, milimetrik pasları,harika driplingleri, inanışmaz çalımları ve sınır tanımaz şutlarıyla en çok beğendiğim futbolcular içerisinde. Umarım büyük takımlar kapmadan bizim büyük kulüpler bu yeteneğe verilecek paraları çok görmemeli ve şanslarını denemeli. Hatta olası bir Kewell ayrılığında Morten Gamst Pedersen dışında önerebileceğim hatta ilk sırada önereceğim oyuncudur kendisi Galatasaray için ama alınabilme ihtimali de aynı oranda düşük malesef...





Isim: Riccardo Montolivo
Doğum Tarihi: 18.01.1985
Takma adı: Montolivo
Boyu: 181
Uyruk: - Italya
Pozisyon: Orta Saha /Orta
Kulüp: Fiorentina ( İtalya )



Gözümle görmek istiyorum diyenler için :

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion