Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Galatasaray'da Transfer Beklentileri ve İhtimaller

| 30.6.10
Efendim Beşiktaş Quaresma'yı Hilbert'i, Fenerbahçe Stoch'u Caner'i aladursun, Galatasaray'da hala yerli rotasyona yönelik yapılmış transferler var sadece. Ee tabi hal böyle olunca bizlerde de büyük bir beklenti oluşuyor aklı olarak. Özellikle Adnan Polat'ın da açıkladığı gibi ortasahaya yapılacak kaliteli iki transferin kimler olacağı konusu bizlerin aklını meşgul ettiği kadar tüm spor kamuoyunu ve medyasını da meraklandırıyor. Söz konusu takım Galatasaray olunca ve ortada yenilmiş bir çalım(!) olunca(tabi bana göre yok böyle bir şey) beklentiler, söz konusu olan isimler hep heyecan uyandıracak cinsten oluyor...

Gözlemleyebildiğim kadarıyla spor kamuoyunda ve de medyada hep diğer takımlara nispet yapacak, ülkede heyecan uyandıracak isim transferi bekleniyor. Galatasaray taraftarlarında ise durum biraz daha farklı. Bir kısım taraftar Elano, Baros, Kewell transferlerinde olduğu gibi yine tüm ülkeyi ayağa kaldıracak, rakip taraftarları kıskandırtacak transferler bekliyor. Bazı kesim taraftarların görüşü ise '' iki tane has zenci alalım ortaya götürür bizi'' anlayışı. Yani bir nevi isim değil yarar bekleyenler...

Medyada ya da diğer mecralarda öne sürülen bir çok isim var. Kallstrom, Mbami, Emana, Aurelio, Bodmer, Alexander Song, Ledesma, Diarra, Gattuso vs vs... Öne sürülen isimlerin birçoğunun sadece dedikodudan ibaret olduğu aşikar ama hiç biri imkansız değil onu biliyoruz. Lakin belki Alex Song bu isimlerin arasında sıyrılabilir ama geri kalan tüm isimlerin Galatasaray formasına uzak olduğu öne sürülemez herhalde. Benim beklentim daha doğrusu arzum Kallstrom ve Diarra ikilisi. Aslında Diarra'nın yerine Song'u tercih edebilirdim ama Arsene Wenger'in vazgeçilmez isminin ve 23 yaşında Arsenal'de ilk 11 çıkan bir futbolcuyu transfer etmek pek gerçekçi durmuyor. Ama diğer taraftan da birkaç sezon önce uğruna 30 Milyon € verilmiş Diarra'yı küçümsemek veya beğenmemek olmaz herhalde. Duyduğuma göre Kallstrom'le gerçekten ilgileniliyormuş. Ama Diarra'yı Adnan Sezgin geçenlerde yalanladı. Ledesma da iyi bir tercih olabilirdi ama o da yalanlandı ne yazık ki. Açıkcası ortasahaya yapılacak iki transferden birinin Kallstrom olma ihtimali %80 bana göre ama diğer 2. oyuncunun kim olacağı hala meçhul. Ama eğer oraya da Kallstrom'den daha defansif yapıda ve dayanıklı, top kesen bir oyuncu alınırsa ortasahamız Elano'yla birlikte tadından yenmez gibi geliyor bana. 

Bunların ışığında bir problem daha var aslında...İlk 11'de 6 yabancı tercih edebilme hakkımız var bilindiği üzere. Ee bunlardan Keita, Baros ve Neill'in yeri garanti dersek yanılmış olmayız sanırım. Keza defansa da bir yabancı getirilecek deniyor, bu da ortasahayı oluşturacak 3'lünün tamamen yabancı olma ihtimalini zayıflatıyor. Yani şöyle ki defansa takviye yapılma ihtimali çok yüksek. Ee ortasahaya da iki takviye denildi başkan tarafından, dolayısıyla bunlardan birini ilk 11'de kullanmayacağımız için yüksek maliyetli biri olmasını beklemiyorum ben. Yani genç gelecek vaadeden bir oyuncu veya yedek beklemeyi sorun etmeyecek, yıldız statüsünde olmayacak bir orta saha alınacaktır kanımca. Bu da ortaya konuyor ki ortada dönen isimlerden ikisini değil birini beklemek lazım. Zaten Şampiyonlar Ligi'ne kalamamış ve şampiyon olamamış olmamız ekonomik yönden belimizi fena halde kırıyor. Bu da zaten transfer politikamız hakkında bize bir hayli ipucu veriyor..



Saadete gelirsek bu seneki transfer stratejisinde kuvvetli gördüğüm iki ihtmal şöyle.

1. İhtimal:
# Neill'in yanına ve aynı zamanda sağbeki yedekleyecek kaliteli bir stoper. Misal : Marquez.
#Orta sahaya Elano'ya eşlik edecek kaliteli bir oyuncu ve onun yanına da yedek bekleyecek, kadroyu zenginleştirecek ortasınıf biroyuncu.
#Forvete düşük maliyetli ama kendini kanıtlamış bir oyuncu. Misal: Boyd (hedefmizde değil, örnek olsun diye söyledim)

2. İhtimal:
#Neill'in yanına maliyeti az ve ilk 11'de değerlendirilmeyecek bir savunma oyuncusu.
#Ortasahaya iki kaliteli yabancı. Misal: Kallstrom ve Diarra
#Forvete düşük maliyetli ama kendini kanıtlamış bir oyuncu

5 yorum:

Ultraslan_2288 at: 30 Haziran 2010 20:11 dedi ki...

Bana'da öyle geliyor sanki bir tane yurtdi$indan, bir tane'de yurt icinden alacakmi$iz gibi geliyor. Posta gazetesi Marquez transferi noktalandi diye haber vermi$ti tam bir ay önce. Ne kadar dogru on'u hep birlikte görecegiz. Hatta Marquez dünya kupasi ba$lamadan önce'de bir meksika kanalina Galatasaray'la ilgili bir demec veriyor (youtube'da videosu var merak edenlere). Yurt icinden'de Harbuzi transferi aslinda cok güzel olur diye dü$ünüyorum, benim cok ho$uma giden bir oyuncu, bir kere ismi cok güzel Labinot Harbuzi ;-).

{ Jesus } at: 30 Haziran 2010 23:57 dedi ki...

Marquez ismi bende de heyecan uyandırıyor ama ben onun da balon olduğu kanısını taşımaya başladım. Labinot harbuzi konusunda da sahiden ismi muhteşem :)) Futboluna gelirsek, temiz ve sade gutbol oynuyor. Etkili şutları ve pasları da var, o sebeple makul bir transfer olabilir ama Doll izin verir mi bu tranfsere orası mechul. Ayrıca İlhan Cavcav 3-4 milyoondan açar kapıyı..=)

{ Hakan Uslu } at: 2 Temmuz 2010 00:32 dedi ki...

GSC de görüp geldim, blog güzelmiş. Takip edeceğim bundan sonra da.

Hakan Uslu

{ Jesus } at: 2 Temmuz 2010 00:54 dedi ki...

Teşekkür ederim çok mutlu oldum, umarım daima burda olursun:)
Hoşgeldin...

Adsız at: 3 Temmuz 2010 18:08 dedi ki...

kim türkiyeye gelirse şuanda turkiyedi en iyi orta saha galatasaraya gelmiş olucağını düşünüyorum ama bana göre kim gelmicek.defansif orta saha olarakta Anthony Annan ve lyondan bi oyuncunun ismi geçiyo şuan hatırlayamdım

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion