Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Sinema'ya Dair..

| 9.2.12
Film izlemek birçoğumuz için yadsınamaz bir ihtiyaç olsa gerek. Güzel şey sinema. Bazen içinde oluruz filmin, başrolü biz oluruz bazense izleyici olduğumuzun farkında filmi çözmeye çalışır, dışarıdan bir Ramiz Dayı edasında seyrederiz. Herkes içindir sinema, kuşak farkı gözetmez. Annelerimiz ninelerimiz de bayılır lakin onların tarzı biraz farklıdır. "aman yavrum o arabaya binme, girmeyin o eve evladım, babanın sözünü dinlesene eh be kızım" vs vs. eğlencelidir. Kısacası sinema hayatımızın önemli  bir yerindedir. Belki de merkezinde bazılarımız için. Umudunu kaybedene ışık olacak kadar ermiş, sıkıntıdan patlayana keyifli bir iki saat tattıracak kadar da naiftir.  Bazen bir sahnede öğrendiğimiz bilgi hayatımızı kurtarır. Bazen bir replik hayatımıza yön verir. Bir filmden etkilenip tabuları yıktığınız olmadı mı hiç. Aşka tövbe etmişken aşkı istemediniz mi, hayallerinizden vazgeçmişken ne hayallerin gerçekleşebildiğine şahit olmadınız mı? İşte. Garip şeydir filmler, sinema. Yaşam içinde yaşamdır. Tecrübedir. İki saatte koskoca hayatların neden-sonuç ilişkileri yaşanmışlığımıza katılır.

Neden mi yazdım bunu? Çünkü benim de hayatımın önemli yerinde sinema. İzlemeye doyamam, birçok film mihenk taşı olmuştur yaşamımda. Gülecek sayısız şey, benimsenecek ya da üstünde kafa yoracak onlarca ideoloji vardır. Hani "Bir musibet bin nasihatten iyidir" demişler ya, filmde musibeti başkasının özelinde görürsün ama yine de bin nasihatten daha etkili olur hakikaten. Neyse diyeceğim odur ki; artık blogda film tavsiyelerine yönelik bir bölüm oluşturmak istiyorum. Çünkü kendimden ve etraftan gözlemlediğim kadarıyla "ne izlesem?" büyük bir sıkıntı. Bu konuda okurlarıma blogdan bir nebze katkıda bulunmak istiyorum açıkcası.

Evet Film Tavsiyeleri  Bugün ilk entrysine kavuşmuş olacak.




2 yorum:

Adsız at: 12 Ocak 2013 03:15 dedi ki...

Fantastic іtemѕ from you, man. I've take into account your stuff prior to and you're just too fantaѕtic.
Ӏ aсtually liκe whаt yοu have оbtained right here, ceгtainly lіκe what уou аre ѕaying anԁ
the way wheгein you assert it. Υou're making it entertaining and you still take care of to stay it wise. I can not wait to learn far more from you. That is really a wonderful site.

My site; http://www.anket-rehberi.com
Feel free to visit my blog - anket doldur para kazan video

Adsız at: 9 Mart 2013 08:32 dedi ki...

I am rеgulaг геadеr, how are уou еѵerybody?

Thiѕ piесе οf writing poѕtеd at this wеb page is in fact nicе.



Ηere is mу web pаge - wedding dresses

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion