Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Oktay Mahmuti ve Ceyhun Yıldızoğlu Hamleleri

| 1.6.10

Futbolda atar tutarım lakin basketbolda o kadar derin analizler yapacak, olayları tüm hatlarıyla yorumlayacak bilgim yoktur. Zira blog aleminde bu işi layıkıyla yapan basket blogları varken burda çok biliyor gibi konuşmak haddim de değil hani. Ama bir şeylere de kendimce yorum getirmek istiyorum. Keza gelecek sezonlar adına  Galatasaray'ın  basketbol hamleleri ile ilgili söylemek istediğim bir şeyler var.

Senelerdir Galatasaray'ın basketbol şubesinde hep bir istikrarsızlık olmuştur. Bir sezon geçilir, yeni bir takım kurulur ama o takım başarılı olsa dahi ömrü kısadır, dağılır bir seneye. Basketbolun iki şubesi içinde böyle oldu hep son yıllarda. Geçen sezona ise sahiden iddialı bir erkek takımıyla ve Avrupa şampiyonu olmuş bayan takımımızla başladık. Ama erkeklerdeki malum olay ve kızların kötü performans göstermemelerine rağmen Fenerbahçe'nin oldukça gerisinde kalması yönetimi yine bir köklü değişikliğe itmişe benziyor. Ama bu defa daha bilinçli hamleler  yapılıyor gibi. Zira Oktay Mahmuti ve Ceyhun Yıldızoğlu gibi isimler takımlarımızın başına getirildi. Ceyhun Yıldızoğlu'nu pek uzun zamandır tanımıyorsam da Oktay Mahmuti deyince akar sular bende. Kendimi bildim bileli sevdiğim bir coach olmuştur Mahmuti. Sportif başarısı bir yana, kenardaki duruşu, efendiliği hep bir ayrı sevgi doğurmuştur ona karşı bende. O sebeple bu sene takımın başında onun olacağını bilmek, basketbol takımını futbol takımımızdan daha fazla heyecanla beklemeye sevk etti beni. 
Bayan takımının başına geçen Ceyhun Yıldızoğlu ise halihazırda yerli hocalar içerisinde akla gelebilecek ilk isimdi kanımca. Onun da daha etkili bir takım kurup çok daha başarılı bir sezon geçirteceğine inanıyorum. Şimdilik bir şeyler söylemiş olalım, yeri geldiğinde yine bir şeyler söylemek isteyeceğim zira. Dedim ya merakla bekliyorum gelişmeleri ve ligi...

2 yorum:

Ultraslan_2288 at: 2 Haziran 2010 00:38 dedi ki...

Coach'lar dedigin gibi cok iyi transferler. Ama bir gercek var ki o'da Erkek Basketbolumuz'da ki sponsorumuz Cafe Crown. Malesef Galatasaray gibi Türkiye'nin en büyük kulübüne yaki$mayan bir sponsordur ve bu sponsor'dan bir an evvel kurtulunmalidir. Lakin en büyük rakibimiz Fenerbahce'nin Ülker'le sponsorlugu ve Ülkerin büyük yatirimlari, bizim Ülker'in markasi Cafe Crown'la hemen yollarimizin ayrilmasini gerektirmektedir. Bizim en az Ülker kadar büyük bir Sponsorla anla$mamiza vesile olmaktadir daha dogrusu coktan "farz" olmu$tur bile. Ancak o zaman Erkek Basketbol takimimiz'dan cok $eyler bekleyecegim...

{ Jesus } at: 2 Haziran 2010 22:56 dedi ki...

Bu Ülker olayının arkasında çok daha ince işler olduğunu duymuştum. Hani olay sadece sponsor kulüp ilişkisi değil fenerbahceyle ülker arasındaki ilişki. Zira dediğin gibi Ülker'in Fenerbahce'ye yaptığı katkı Galatasaray'a yaptığından kat ve kat fazla ne yazık ki. Dolayısıyla bizim de öyle güçlü bir sponsor bulmamız gerekiyor. Aslında yönetim kurulunda şirketini sponsor yapacak biri çıksaydı çok daha makul olurdu. Keza Mehmet Ali Aydınlar'ın FB'nin voleybol takımı Fenerbahce Acıbadem'i getirdiği nokta ortada.

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion