Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Transfer Kazanı # Cristian Daniel Ledesma

| 5.8.10

Öncelikle F.Bahçe'nin elenmesinden dolayı bir üzüntü var içimde, zira şampiyonlar liginde ülke puanımıza yapabileceği katkı azımsanacak kadar az olmayabilirdi. Ama normal bir sonuç olarak görüyorum ben bunu. Çünkü iyi ya da kötü bir değişme içerisinde Fenerbahçe Aykut Kocaman'la birlikte ve bunun ilk sancıları biraz ağır oldu. Ama şöyle bir şey de var ki kaza geliyor demişti hazırlık maçlarında. Neyse ki sistem eskisi gibi değil, yoluna Avrupa Ligi'nde takip edecek ezeli rakibimiz bizimle birlikte. Tüm takımlarımıza başarılar dileyip şu Ledesma meselesine gelmek lazım sanırım..

Bildiğiniz üzere internetle pek haşır neşir değilim şu sıralar ve gündemi dakikası dakikasına takip etme olanağım pek olmuyor. Bir anda bıraktığımdan farklı bir gündemle karşı karşıya kalabiliyorum bu yüzden, tıpkı bugünkü gibi. Cristian Ledesma her zaman beğeniyle izlediğim, hatta Football Manager'da da çoğunlukla kadromda bulundurduğum bir futbolcu. Söylentilere göre yüzde 95 gibi bir ihtimalle transfer sonlanmış ama tabi haber gerçek bile olsa imzayı görmeden bir transfere bitti demek doğru olmaz. Ama gelmesi halinde neler olabileceğini konuşmamız yanlış olmaz herhalde...

Lazio İtalya'nın büyük kulüplerinden biri bildiğiniz gibi. Ama bu büyüklük son yıllarda sadece isimde kalıyor orası başka. Oysa ki 6-7 sene evvel Oddo, Fiore, Stankovic, Mihailovic, Zauri, Simone Inzaghi'li bir takımdı mavi beyazlı kulüp... Son bir kaç yılda ise kadrosunda bu ayarda pek fazla ismi barındırdığı söylenemeyecek olan Lazio'da ''büyük oyuncu'' tabirine girebilecek birkaç oyuncudan biri olan oyuncu ise mevzubahis kardeşimiz Ledesma. Pandev'in gitmesinden sonra da takımdan yolu ayrılması gündeme gelen ilk oyuncu da kendisiydi aslında. Keza yönetim bazında yaşadığı sorunlar, sıkıntılı sözleşme muhabbetleri falan derken iki sezondur takımından ayrılması gündemde. Hocası pek istemese de, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan oyuncusundan para kazanmak isteyen Lazio yönetimi onu takımdan koparmayı başaracak gibi... Ama eğer kopup geleceği takım Galatasaray olursa da işte o zaman tadından yenmez ortasahaya ramak kaldı diyebileceğiz. İyi bir 10 numarayla da harika 3'lüyü yakalarız efendim kanımca...

Ledesma tam tabiriyle klasik ortasaha oyuncusu. Oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen ama daha çok defansif sorumluluklar alan sert ve isabetli şutlarıyla rakip kaleyi hırpalayan, güçlü ve ısıran özellikte, yenilgiyi kabullenemeyen ve ayrıca oyunu da yönlendirmeyi seven bir oyuncu. Oyun zekası ve diğer mental özellikleri  mükemmel. Zaten İtalya'da oynayan Arjantinli ortasaha oyuncusu Türkiye'de ortalığın tozunu dumanına kattırır her türlü. İsmini söylemeselerdi de alın gelin derdim ben şahsen :)) Cana'yle birlikte harika bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Bir yanda Mustafa Sarp-Barış, diğer yanda Cana-Ledesma, harika cidden. Umarım gerçekleşen bir dedikodu olur, umarım... Bu arada Cana gibi frikiklerde de can yakabilecek bir oyuncu kendisi, tabi topun başına Barış geçmezse :)

Kariyerine ve istatisklerine şöyle bir gözatmak gerekirse de; 2001 yılında Boca altyapısından Lecce'ye transfer olmuş, orada yıldızını parlatıp kaptanlığa kadar yükseldikten sonra da 2006 yazında 5,3 Milyon € gibi bir bedelle başkent takımı Lazio'ya transfer olmuş.

Doğum Tarihi : 24.04.1982
Yaş: 28
Boy: 1,80
Uyruk: İtalya ve Arjantin
Kullandığı Ayak: Sağ

Lecce 125 Maç / 5 Gol
Lazio  117 Maç / 7 Gol

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion