Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


UFO vs Barış Özbek

| 3.11.10
Başlığı görüp ne alaka der dediğinizi duyar gibiyim ama bu iki nesnenin de büyük bir ortak noktası var efendim, şöyle ki,  ikisi de tanımlanamıyor. Yıllar yılı futbolun öyle ya da böyle bir yerindeyizdir, Barış Özbek gibi futbolcu tiplerini anlamam bir türlü... Önce şöyle bir şey varki futbolda teknik ve fiziki özellikler dışında mental özelliklerin önemi de fazlasıyla büyüktür hakvereceğiniz gibi. Sevgili Barış'ta ise fiziki özellikler vasatın üstünde olsa da sahip olduğu mental yetersizlik fiziki avantajının da önüne geçiyor. Evet disiplinli, hırslı, koşuyor, top ayağında eğreti durmuyor  vs vs lakin oyun zekası yerinde olan bir futbolcu değil. Aslında mevkisi itibariyle oyun zekasına fazla gerek de duyulmaz(en azından bu kadro yapısı içinde) ama Barış maçlarda öyle şeyler yapıyor ki biz onu futboldan anlamayan, Galatasaray'da işi olmayan biri diye lanse ediyoruz. Neden? Çünkü Barış, oyun kurmak istiyor, çünkü Barış arapası vermek istiyor aralıksız, çünkü Barış çalımlara girmek istiyor... Yahu Barış seni ortasahaya koysak Mustafa Sarp'ın yaptığını en az onun kadar yapamaz mısın kardeşim? Yaparsın. Hatta bence daha da iyi yaparsın. Hem ayağın da tekniğin de ondan çok daha iyi. O zaman neden ilk 11'de tercih o oluyor. Peki nedir bu Xavi olma çabası yahut da Inıesta... Harika kondisyonun, enerjin, çabukluğun, disiplinin ve gücün şuanki Galatasaray ortasahasında oynamaya bir çok futbolcudan daha yeterli. Bunu da Antalya maçında gösterdin bize. Ne güzel olur yahu hep böyle oynasan!!!
Neyse iç sesimi durdurup şunu söylemek istiyorum ki, Antalya maçında en çok beğendiğim oyunculardan biriydi Barış. Cana-Barış ikilisi Sarp-Cana ikilisinden çok daha iyi olabilir bunu kolayca görebildik bu maçta. Umarım Barış şu oyununu sürdürür, gereksiz işler yapmaktan da kaçarsa yararlı bir takım oyuncusu olma yolunda büyük aşama kaydeder. Kalli döneminde gereksiz işlerden kaçarken çok iyiydi, hatırlar oldum. Umarım Hagi'yle eski haline döner, takımın buna ihtiyacı var....

7 yorum:

{ €nEnGin } at: 3 Kasım 2010 23:42 dedi ki...

bu yazının bi şaka olduğunu düşünmek istiyorum, nereye el sallıyoruz..

{ Jesus } at: 4 Kasım 2010 13:16 dedi ki...

sebep arkadasim?

{ €nEnGin } at: 4 Kasım 2010 21:06 dedi ki...

Öyle şeyler yazmışsın bi an emrenin falan yeniden bize geldiğini düşündüm.Barış kim yaa futbolcumu o yaa.Sahada her deli dana gibi koşana forma vercekse bu kulüp biz bırakıp gidelim siz başbaşa kalın rahatsız etmeyelim sizi. Yani tamam bu senin fikrin olabilir saygı duyuyorum ama Barış Özbek deyince bi duracaksın orada.Mustafa Sarp,Barış bu adamlar kim ki Galatasaray forması giyiyorlar yaa. Neyse ya boşver sen yazmaya devam et,kolay gelsin.

barış,mustafa sarp,gökhan zan bırak sahayı düğünde piste çıkarmam..

{ Hakan Özkan } at: 6 Kasım 2010 13:37 dedi ki...

Yazıdaki fikirlerine aynen katılıyorum ama şu cümleni anlayamadım:

"Yahu Barış seni ortasahaya koysak Mustafa Sarp'ın yaptığını en az onun kadar yapamaz mısın kardeşim?"

"Orta sahaya koymak" !? Sen Barış'ın nerede oynadığını düşünmüştün?

{ Jesus } at: 7 Kasım 2010 16:11 dedi ki...

çok ince düşünmüşsünüz Hakan. Yedek kulübesinden alıp demek istediğimi anlamışsınızdır. Hayır burda iyi kötü bir blog tutuyorum bu futbol denen şeyle bu kadar ilgilenip Barış'ın nerede oynadığını bilmediğimi cidden düşünmeniz abesle iştigalş etmektir.

Adsız at: 28 Kasım 2010 15:57 dedi ki...

O zaman "orta sahaya koymak" yerine, "sahaya koymak" yazsan daha anlaşılır olurmuş. Neyse Barış > M.Sarp diyerek geçelim..

{ Mert Can KURUM } at: 28 Aralık 2010 01:20 dedi ki...

bence futboldan anlamayan adamlar gelip yorum yapmaya çalışmış ki onuda başaramamış.Ama allahtan Jesus sana izin vermiş yazmaya devam et demiş çok sağolsun :) Ama onu takmayışın beni benden aldı.Barış meselesine gelince bencede gayet başarılı ve hırslı bi oyuncu.Büyük bi sakatlık atlattı ve sonra eski performansını yakalayamadı ama yinede galatasaraya yakışan bi oyuncu.Jesus yazılarını severek okumaya devam ediyoruz.Sen yaz bende izin veriyorum :)

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion