Keblinger

Keblinger

Biri bir şey demiş:

Artık eş zamanlı olarak buradayım:

http://jesusyavuz.tumblr.com


(jesusyavuz)


Film Önerisi # Funny Games

| 6.3.12
Ölümcül Oyunlar

2007/USA



Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt

Bir film izlerken genelde hangi tarafı tutarsınız? Bu tarafı neye göre belirlersiniz? Peki ya tuttuğunuz taraf kazanamaz ise? Sinirleri altüst eden, klişe düşmanı bir film Funny Games..

Anne, baba ve küçük bir çocuktan oluşan sevimli bir aile lüks arabaları ile klasik müzik eşliğindeki yolculukları göl kenarındaki yazlıklarına ulaşmalarıyla sona erer. Oraya vardıklarında ise hem komşularında hem de yanlarındaki yabancı adamda bir gariplik sezerler. Daha sonra bu tuhaf görünümlü genç adam kendisini komşularının gönderdiğini söyleyerek yemek yapmak için yumurta ister. Fakat ortamda garip bir gerginlik vardır. Oyun başlamıştır.

Kendisini seyirciyi rahatsız etmeye adayan ve bundan daha fazlasını başaran Alman yönetmen Michael Haneke yine izleyiciye psikolojik işkence yapıyor, izleyicinin adalet duygusuyla oynuyor. Film burjuvazi ve sistemin tüm değer yargılarını yerle bir etmekle kalmıyor ayrıca tüm Hollywood klişelerini yıkan sahnelere sahip. Filmin 97 yapımı orijinal Almanca ve 2007 yapımı ABD versiyonu mevcut. İki filmin de yönetmeni, senaryosu, kurgusu aynı; sadece daha fazla insana ulaşmak için ABD versiyonu çekilmiş.




Babam bu filmi televizyonda izlediğinde sinir küpüne dönmüş; bir daha bu yönetmenin filmini izlemeyeceğini söylemişti. Zaman zaman insanı geren, kimi zaman sinirlendiren, hatta bazen tiksindiren bu filmi size tavsiye ettiğim için benim için hoş seyler söylemeyebilirsiniz çünkü hazmedilmesi zor bir film ama gerçekten izlenilmesi gereken bir yapıt olduğunu düşünüyorum.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için üye olmak gerekmiyor. Vallahi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 AcademyLion